2010

23.10.2010
October 23rd

   A nyní trochu z jiného soudku. Zase někomu z nás přibylo závažíčko roků a celková zátěž se dotkla číslovky 50. A komu že jsme to byli na sobotní narozeninové oslavě ? To Zdena, Hanina sestřička potřebovala pomoci se v kruhu rodinném a kamarádském vyrovnat s tou novou zkušeností ... A že jsme jí tedy všichni statečně pomáhali ! Gratulovalo, hodovalo, pilo, zpívalo i tančilo se až do chvíle, kdy se noc již zásadně začala zakusovat do neděle. Zdena i my všichni jsme si to užili báječně a nemalou zásluhu na tom měl i hostinský, operní pěvec v.v. a bohém v jedné osobě, pan Bambuch. Byl skvělej ... ale my všichni taky.
Zdeni, ještě jednou všechno nejlepší a hodně zdraví !!!

Míra & Hana

   And now something different. Again someone from us close people celebrated her Big Five. And who was she ? Hana's younger sister Zdena. And yes, we all family members and friends helped her to manage that new experience ... And we helped her very much ! There was congratulating, eating, drinking, singing and dancing long time past midnight at that birthday party ! Zdena liked it and enjoyed it her best (us all too) . Also the innkeeper Mr.Bambuch was nice and helped to make fun (he was an opera singer before).
So Zdena, once again all the best and mainly many and many more !

Mirek & Hana



9.8. - 12.8.2010
August 9th - August 12th

   A teď tady mám něco pro Vás, účastníci podařené Jitčiny a Jirkovy pozdně letní akce. A pro Vás, kdo jste s námi nebyli, můžeme jenom říct, že to byla akce podařená, a to od samého počátku, protože už jenom setkání s kamarády vás uvede to stavu euforie a když se k tomu ještě přidá jízda neznámo kam za neznámo čím a z toho 'čím' se vyklube vyhlídkový prosluněný let nad hrady Točníkem a Žebrákem, křivoklátskými lesy i hradem v nich ukrytým, nad Svatým Janem pod Skálou, nad vápencovými lomy obou Amerik, nad Karlštejnem a vůbec nad celou překrásnou krajinou Křivoklátska a Českého krasu, tak se ta euforie promění v pohodovou sobotu, s pokračováním na senzačním obědě U Rudolfa II. v Rovině a poté na výletě do skanzenu Solvayových lomů a projížďce důlním vláčkem i prohlídkou štoly tamtéž. A to Jitka s Jirkou ještě tvrdili, že toho měli připraveného ještě víc ! Ne přátelé, bylo toho akorát a byla to paráda !  A večer u JiJi ? Kamarádsky uvolněná pohoda a jiskřivé vtipkování. Co radosti může přinést jedna taková paruka ...
A další den ráno ještě snídaňka, kafíčko s trochou povídání a : "Zase někdy příště !" jsme se nabití dobrou náladou rozpustili do nedělního dopoledne.
Bylo to krásné a bylo toho málo ... Jirko, Jitko, Hani, Naďo, Jirko, byli jste skvělí (my taky) !  Díky moc a ahóóóóóóóóóóój !!!
Užijte si foteček i videa na YouTube (a můžete mě i pochválit).

Míra & Hana
 

   Dear friends, on Saturday and Sunday we spent a fantastic time with our Czech friends in Prague. There were also our friends Nada and Jirka from Zachlumi and our Prague cousin Hana here. You have known most of them personally.
Jitka and Jirka took us on a trip when we did not know where we went and what we would do. Wow ! Finally it turned out as a sightseeing flight over beautiful countryside about 35 miles from Prague. It was wonderful ! Thirty minutes in the air ! We could see some castles from above including Krivoklat and Karlstejn (where we were with you during your visits to the Czech Republic) and a lot of countryside beauties around here. We also visited an old limstone mine and took a ride for fun by an old mining train. And then we had yummy lunch in the restaurant of Rudolf II. Delicious ! Ah ...
Yes, it was so casual and friendly time we spent with our friends ... A lot of talking and joking.  And ... ah, what a fun can bring such one wig !
J

Friends, friends, why do you live so far from us ?!  We are convinced you would like being with us all together indeed ...
Bye, bye and enjoy pictures and also a video on YouTube !

Mirek & Hana


 


9.8. - 12.8.2010
August 9th - August 12th

   Kamarádi, přátelé, udělali jsme si v srpnu radost a strávili čtyři uvolněné dny putováním po krajinách českých. Tedy ono to ani snad nebylo putování, jako spíš relaxační pobyt na Prázdninách v Telči. Přes den jsme si užívali prohlídek starobylého města, jeho zámku, pamětihodností a okolí, vychutnávali několikerá posezení v místních kavárnách a hospůdkách a večery pak patřily koncertům na nádvoří zámku. Paráda ! V pondělí Spirituál Kvintet a Epy De Mye, v úterý Cop a Druhá Tráva s Robertem a ve středu Devítka a Nezmaři. Paráda !
Bydleli jsme v útulném penzionu na náměstí č.20, můžeme doporučit.
Ještě jsme zvládli vylézt na rozhlednu Oslednice, navštívit městskou památkovou rezervaci Slavonice a hrad Landštějn. A ve čtvrtek na zpáteční cestě ještě okouknout Zoo v Jihlavě.
Bylo to krátké, ale pěkné a osvěžující vybočení ze všedního životaběhu.
Pokud budete mít touhu ochutnat něco z atmosféry večerních koncertů, klikněte sem. Ty dvě hlavičky při levém spodním okraji Vám možná přijdou povědomé ...
Ahoj !
Míra & Hana

   Dear friends, in August we spoiled ourselves a bit and took four days off. We spent a nice vacation in the town of Telc.  It was our long postponed wish to visit that beautiful historic town with a fairytale square and a nice and impressive castle  and stay there for a bit longer time.  Mainly during the mid summer because it is the time when they annually organize a music festival there (this year it was from July 31st through August 15th and it was the 28th season)  with a lot of good bluegrass, folk and blues music and with many great bands from both the Czech Republic and abroad.
And it was great ! In the daytime we enjoyed sightseeing, sipping coffee, beer and tasting yummy meals,  during evenings we had a fairytale time in concerts in a castle courtyard.
We also climbed the Oslednice lookout tower, visited the old time town of Slavonice and also the old Landstejn castle. On our way back home we even managed to see the Zoo in Jihlava.

If you want to taste an evening concert atmosphere, click here. Maybe you will be able to recognize those small two heads at the left bottom here ...
Bye, bye and enjoy !
Mirek & Hana



 



2010
Rakousko/Schladming-Flachau : Sobota 6. - Sobota 13. února
Austria/Schladming-Flachau : Saturday, February 6th thru Saturday 13st

   Kamarádi, přátelé, nadělili jsme si po hektickém pracovním začátku roku trošičku volna a vyrazili v sehrané čtveřici za lyžováním do rakouských Alp. Stejně jako v prosinci 2008 jsme zvolili za základnu apartmán v lyžařském středisku Schladming, hned u dojezdu černé sjezdovky FIS, součásti areálu Planai. A stejně jako tehdy jsme zvolili nejlepším a jediným řidičem Jirku a jeho subárko a oba nás nezklamali a zvládli těch asi 420 km rychle a bezpečně, takže před pátou podvečerní jsme se již aklimatizovali v apartmánu.
A jak to bylo dál ? Dál to bylo šest uvolněných dní plných lyžování, relaxování, dobrého jídla a pití a kamarádské pohody. Počasí nám vcelku přálo, i když po nedělní lyžovačce na horních sjezdovkách Planai v mlze, sněžení a větru jsme nebyli zrovna moc optimističtí. To byl opravdu záhul, v tomhle sjíždět alpské kopečky. Taky jsem to jednou neustál a hodil asi pětimetrového 'tygříka', naštěstí lyže vypnula, přilba vydržela, ortézy zafungovaly a tak jsem skončil bez následků. Ale Jirkovi prý zatrnulo, když mě viděl plachtit :-) . Odpoledne na základně jsme pak vyhodnotili situaci, Jirka se připojil na internet a rozhodli jsme se změnit lyžařský areál, v pondělí na
Flachau !
A jak jsme řekli, tak jsme udělali a příští ráno v deset hodin jsme se již kochali panoramaty na sjezdovkách v lyžařském areálu 35 km od Schladmingu. Bylo to perfektní ! Sluníčko a modré nebe, sjezdovky široké a nádherně upravené ! Lyžařský ráj ... A pivečko s klasickou gulášovkou o lyžovací přestávce ... no paráda !
A takového krásna jsme si užívali i v úterý, ve středu, pak už bylo sluníčko trochu skoupější, ale i tak jsme si užili nádherné tři dny na lyžích.
Ve čtvrtek se počasí opět vrátilo k mlze a sněžení, což jsme využili k courání Schladmingem, kde startovaly místní trhy, v pátek ale hned brzo ráno jsme zase vyrazili směr Flachau a v devět hodin už jsme opět zkoušeli vykrajovat i smýkat obloučky na čertových prkýnkách. Bylo sice zataženo, ale sluníčko občas proráželo a dostatečně tak osvětlovalo podložku. Paráda !
Před dvanáctou jsme se pak, vylyžovaní a celkem unavení rozloučili s alpskými svahy, užili si ještě 'šopování' v Altenmarktu i dobrého oběda a vrátili se odpočívat do schladmingského útočiště. Potom jsme zabalili, poklidili, udělali jsme si jako každý večer pohodu s hrou v kostky a dobrým pitím a zobáním a uložili se k poslednímu spánku pod Alpami s tím, že pokud bude ráno svítit sluníčko, vyrazíme hned po ránu ještě naposled do Flachau.
Ráno ale bylo pod mrakem a tak jsme naložili subárko a vyrazili zpět do reality. Už na české straně jsme si přesně v poledne dali poslední mňamózní společný oběd v penzionu v Holkově, u Hukoubků jsme pak přeložili naše věci do ravky, ještě poseděli při výborném kafíčku, rozloučili jsme se se slibem : "Za rok zase !" a v pět podvečer jsme již vybalovali v Chotěboři.
Bylo to krásné a mohlo to být i delší ... ale i tak, perfektně jsme si protáhli těla, vyčistili hlavy a nabrali energii do dalšího životaběhu. Díky za každou takovou dovolenou !
Ahoj !
Míra & Hana & Jirka & Jitka (klikněte na jeden z obrázků v rozích pro přesun do fotoalba)

   Hello friends, we gave ourselves some days off in February and set out with our good Prague friends Jirka and Jitka for one week vacation to the Austrian Alps. We deserved it after this year's busy and hurry beginning of the year. We went by Jirka's Subaru Forester that made about 260 miles without problem in about 7 hours including a stop for lunch. At about 5 p.m. we reached our destination, the town of Schladming. Our apartment was situated just right by the bottom of the main ski slope. We settled, had a short rest and then went out to explore the town and get some information about skiing. Of course we treated ourselves to very yummy dinner in one of many local restaurants there.
And what happened then ? Then we spent six wonderful days which were full downhill skiing, relaxing and good time with our friends. The weather was fine even if on Sunday we got a wind, snowing and a fog. Nothing to shout about but we were doing our favorite sport even until 3 p.m. without problems. So ... almost without problems. Here and there we had falls, the biggest was mine when I took a 'tiger' jump. Fortunately my skis went off, helmet did its work too so everything went well ...
In the afternoon in our apartment Jirka browsed on the Internet and according to his information we decided to change a ski resort for Monday's skiing and go to
Flachau, just 22 miles from Schladming.
And as we said, we did and on Monday early morning we went up by a cable car and at about 10 a.m. we already admired wonderful views of fairytale sceneries in the middle of the Alps. Wow ! A deep blue sky, the high full sun and perfectly maintained slopes ! It was a skier's heaven ! And you bet we enjoyed it our best. We went down and up again and again ... It was fantastic !
Ah, and a beer with a yummy goulash soup during the skiing break ... perfect !
And in the same way we spent also Tuesday and Wednesday even though on Wednesday the sun was  from time to time hidden behind clouds but we didn't care and enjoyed our pleasant workout.
On Thursday the weather returned to Sunday's way, it was snowing with low clouds on the sky, so we used it for some shopping, walking around Schladming and 'relaxing' in restaurant. Frankly speaking we needed the break because we were a bit tired after that four day downhill skiing. Thus it was fine to be lazy for one day :-).
But on Friday we again hit the road for Flachau and at about 9 a.m. we were again on the top of the ski slope. Even if the sun was peeking only now and then out of clouds we didn't mind it and relished our last skiing day our best.
When we came back to the base, we packed our stuff and prepared our baggages for Saturday's morning arrival.
And then last morning of our vacation came. Deep down inside we hoped for a sunny weather that would have been a reason for a postponed return home and another skiing in Flachau but unfortunately the weather was not fine enough to do it. So we had last breakfast, said goodbye to Schladming and at about 9 a.m. we set out for the Czech Republic. When we reached to Jirka and Jitka's home, we had a coffee, the last talk, transferred our baggages to our Toyota, promised ourselves together : "Next year again !", then we started our last stage of our return journey and at about 5 p.m. we got home.
Well. It was perfect vacation ... we stretched our bodies, cleaned our brains and got a full tank of energy for another living. We loved it !

Bye, bye friends and enjoy the shots. Clik on one of pictures here or in the head of our story to get to a photoalbum

Mirek & Hana

2010, 2009, 2008, 2007, 2006 - 3, 2, 1, 2005 - 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

.

TOPlist

updated : 2018-20-09

TOPlist